Јас сум Никола Здравковиќ

Никола Здравковиќ е познат и истакнат истражувачки и спортски новинар, тренер за јавно говорење и ментор. Во моментов е дел од ПР службата на кошаркарскиот тим на МЗТ Скопје. Здравковиќ има повеќегодишно искуство како новинар, вклучувајќи три години на радио и седум години на телевизија. Има добиено три награди за неговите истражувачки стории на различни теми кои се однесуваат на општествата во Западен Балкан. Активен е и во јавното говорење, добивајќи ги двапати најпрестижните ораторски награди во Македонија, „Иво Пухан“. Како ораторски тренер и ментор, има работено во повеќе од 70 основни и средни училишта, факултети, државни институции, невладини организации и други организации.

Дипломиран новинар и инструктор по ораторски вештини

Социјални мрежи

Можете да ме најдете на следните социјални мрежи